Onze Behandelingen

Aanmeten en vervaardigen van alle uitneembare mondprotheses
Arnold Buringa Tandprothetische Praktijk is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van allen uit de mond te nemen gebitsvoorzieningen zoals kunstgebitten, plaatjes, implantaat gedragen gebitten (klikgebit) en frames zonder dat daar een verwijzing van een tandarts en/of kaakchirurg voor nodig is. Dit neemt niet weg, dat wij met heel veel tandartsen en kaakchirurgen samenwerken en indien u dit wenst, overleggen wat voor u de beste oplossing is.

Na enkele jaren gaat een gebit meestal wat losser zitten, de kaak slinkt naar mate men ouder wordt. Ook door ziekte of vermagering er kan ruimte ontstaan tussen het gebit en de kaak. Daarom vergoeden de meeste zorgverzekeraars eens in de vijf jaar een nieuw gebit. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

U kunt bij ons terecht voor alle reparaties aan uw prothese. Belt u ons voor 10.00 uur ’s morgens, dan kan -na beoordeling- uw prothese in de meeste gevallen dezelfde dag weer klaar zijn.

Indien u last heeft van een los zittend gebit of u gebruikt kleefpasta dan kunnen wij door middel van een rebasing uw gebit weer passend maken. Dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Vanaf januari 2015 zijn voor veel sporten gebitsbeschermers verplicht. Wij kunnen voor u een gebitsbeschermer op maat maken.