Onze Behandelingen

Aanmeten en vervaardigen van alle uitneembare mondprotheses
Arnold Buringa Tandprothetische Praktijk is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van allen uit de mond te nemen gebitsvoorzieningen zoals kunstgebitten, plaatjes, implantaat gedragen gebitten (klikgebit) en frames zonder dat daar een verwijzing van een tandarts en/of kaakchirurg voor nodig is. Dit neemt niet weg, dat wij met heel veel tandartsen en kaakchirurgen samenwerken en indien u dit wenst, overleggen wat voor u de beste oplossing is.

Na enkele jaren gaat een gebit meestal wat losser zitten, de kaak slinkt naar mate men ouder wordt, door ziekte of vermagering er kan dan ruimte ontstaan tussen het gebit en de kaak daarom vergoeden de meeste zorgverzekeraars 1x in de vijf jaar een nieuw gebit, vraag ons gerust naar de mogelijkheden en laat ons informeren bij uw zorgverzekeraar.

U kunt bij ons terecht voor alle reparaties aan uw prothese. Belt u ons voor 10.00 uur ’s morgens, dan kan -na beoordeling- uw prothese in de meeste gevallen dezelfde dag weer klaar zijn.

Indien u last heeft van een los zittend gebit of u gebruikt kleefpasta dan kunnen wij door middel van een rebasing uw gebit weer passend maken. Dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Vanaf januari 2015 worden voor veel sporten een gebitsbeschermers verplicht. Wij maken op maatgemaakte gebitsbeschermers in de kleur die u wilt. Dit, ter voorkoming van ernstige sportblessures aan uw gebit.